0

Політика конфіденційності

та Положення про обробку і захист персональних даних онлайн-користувачів, онлайн-покупців, відвідувачів сайту у базах персональних данихінтернет-магазину ТОВ «АТ Маркет»: https://atmarket.online/

Ця Політика конфіденційності діє відносно всієї інформації, яку Інтернет-магазин ТОВ «АТ Маркет», розташований на доменному імені https://atmarket.online/, може отримати про Користувача, споживача під час використання сайту Інтернет-магазину, програм і продуктів Інтернет-магазину.

  1. 1. ВИЗНАЧЕННЯ ТЕРМІНІВ
  2. 1. 1. «Адміністрація сайту Інтернет-магазину (далі – Адміністрація сайту)» – уповноважені співробітники на управління сайтом, що діють від імені ТОВ «АТ Маркет», які організовують і (або) здійснює обробку персональних даних, а також визначає цілі обробки персональних даних, склад персональних даних, що підлягають обробці, дії (операції), що здійснюються з персональними даними.
  3. 1. 2. «Персональні дані» – згідно ЗУ Про захист персональних даних.
  4. 1. 3. «Обробка персональних даних» – згідно ЗУ Про захист персональних даних.
  5. 1. 4. «Конфіденційність персональних даних» – режим доступу до персональних даних, визначена власником таких даних або особою, яка має право на їх розкриття, вимога не допускати їх поширення без згоди власника таких даних або особи, яка має право на встановлення та визначення умов такого режиму, або наявності іншої законної підстави.
  6. 1. 5. «Користувач сайту Інтернет-магазину (далі – Користувач)» – особа, яка приймає умови магазину, ТОВ «АТ Маркет» з доступу, користування сайтом, магазином за допомогою мережі Інтернет і використовує Сайт інтернет-магазину. Користувач сайту не є споживачем.
  7. 1. 6. «Cookies» – невеликий фрагмент даних, відправлений веб-сервером і зберігається на комп’ютері користувача, який веб-клієнт або веб-браузер кожен раз пересилає веб-серверу в HTTP-запиті при спробі відкрити сторінку відповідного сайту.
  8. 1. 7. «IP-адреса» – унікальний мережеву адресу вузла в комп’ютерній мережі, побудованої за протоколом IP.
  9. 1. 8. Згода суб’єкта персональних даних – будь-яке документоване, фіксоване, виявлене в тому числі в електронному вигляді чи у використанні послуг, замовленні, купівлі товару, перебуванні на сайті чи продовженні ознайомлення з сайтом інтернет-магазину добровільне волевиявлення фізичної особи щодо надання дозволу на обробку її персональних та надання такою особою своїх даних даних відповідно до сформульованої мети їх обробки.
  10. 2. ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ
  11. 2. 1. Використання Користувачем сайту Інтернет-магазину означає згоду з цією Політикою конфіденційності та умовами обробки персональних даних Користувача.
  12. 2. 2. У разі незгоди з умовами Політики конфіденційності Користувач повинен припинити використання сайту Інтернет-магазину.
  13. 2. 3. Ця Політика конфіденційності застосовується лише до визначеного сайту Інтернет-магазину. Інтернет-магазин не контролює і не несе відповідальність за сайти третіх осіб, на які Користувач може перейти по посиланнях, доступним на сайті інтернет-магазину.
  14. 2. 4. Адміністрація сайту не перевіряє достовірність персональних даних, що надаються Користувачем сайту Інтернет-магазину.
  15. 2. 5. Особа, яка здійснює замовлення на сайті, підтверджує цивільну дієздатність (повну або часткову) та право укладати відповідні угоди. Відповідальність за укладання таких угод несе особа, яка їх укладає, або її поручитель, батьки, опікун, піклувальник, відповідно до ЦКУ, ЦПК.
  1. 3. ПРЕДМЕТ ПОЛІТИКИ КОНФІДЕНЦІЙНОСТІ 
  2. 3. 1. Політика конфіденційності встановлює зобов’язання Адміністрації сайту інтернет-магазину щодо нерозголошення та забезпечення режиму захисту конфіденційності персональних даних, які Користувач повинен за вимогою надати Адміністрації сайту при реєстрації на сайті інтернет-магазину або при оформленні замовлення для придбання Товару.
  3. 3. 2. Персональні дані, дозволені до обробки в рамках цієї Політики конфіденційності, надаються Користувачем шляхом заповнення реєстраційної форми на Сайті інтернет-магазину в розділі реєстрації користувача і включають в себе визначену та наведену формою інформацію.
  4. 3. 3. Інтернет-магазин захищає Дані, які автоматично передаються в процесі перегляду рекламних блоків і при відвідуванні сторінок, на яких встановлено статистичний скрипт системи.
  5. 3. 4. Відключення cookies може спричинити неможливість доступу до частин сайту Інтернет-магазину, що вимагають авторизації.
  6. 3. 5. Інтернет-магазин здійснює збір статистики про IP-адреси своїх відвідувачів. Дана інформація використовується з метою виявлення і вирішення технічних проблем, для контролю законності проведених фінансових платежів.
  7. 3. 6. Будь-яка інша персональна інформація, як то, але не виключно, історія покупок, використовувані браузери і операційні системи і т.д., підлягає зберіганню і нерозповсюдженню, за винятком випадків, передбачених в цій Політиці конфіденційності.
  1. 4. ЦІЛІ ЗБОРУ ПЕРСОНАЛЬНОЇ ІНФОРМАЦІЇ
  2. Персональні дані Адміністрація сайту інтернет-магазину може використовувати в цілях:
  3. 4. 1.Ідентифікації Користувача, зареєстрованого на сайті Інтернет-магазину, для оформлення замовлення і (або) укладення Договору купівлі-продажу товару дистанційним способом.
  4. 4. 2. Надання Користувачеві доступу до персоналізованих ресурсів Сайту інтернет-магазину.
  5. 4. 3. Встановлення з Користувачем зворотного зв’язку, включаючи напрямок повідомлень, запитів, що стосуються використання Сайту інтернет-магазину, надання послуг, обробка запитів і заявок від Користувача.
  6. 4. 4. Визначення місця знаходження Користувача для забезпечення безпеки, запобігання шахрайства.
  7. 4. 5. Підтвердження достовірності та повноти персональних даних, наданих Користувачем.
  8. 4. 6. Створення облікового запису для здійснення покупок, якщо Користувач дав згоду на створення облікового запису.
  9. 4. 7. Повідомлення Користувача Сайту інтернет-магазину про стан Замовлення.
  10. 4. 8. Обробки і отримання платежів, підтвердження податку або податкових пільг, заперечування платежу, визначення права на отримання кредитної лінії Користувачем від банку.
  11. 4. 9. Надання Користувачеві ефективної клієнтської і технічної підтримки при виникненні проблем, пов’язаних з використанням Сайту інтернет-магазину.
  12. 4. 10. Надання Користувачеві з його згоди, оновлень продукції, спеціальних пропозицій, інформації про ціни, розсилки новин та інших відомостей від імені Інтернет-магазину або від імені партнерів Інтернет-магазину.
  13. 4. 11. Здійснення рекламної діяльності за згодою Користувача.
  14. 4. 12. Надання доступу Користувачеві на сайти або сервіси партнерів Інтернет-магазину з метою отримання продуктів, оновлень і послуг.
  1. 5. СПОСОБИ І ТЕРМІНИ ОБРОБКИ ПЕРСОНАЛЬНОЇ ІНФОРМАЦІЇ
  2. 5. 1. Обробка персональних даних Користувача здійснюється без обмеження терміну, будь-яким законним способом, в тому числі в інформаційних системах персональних даних з використанням засобів автоматизації або без використання таких засобів.
  3. 5. 2. Користувач погоджується з тим, що Адміністрація сайту має право передавати персональні дані третім особам, зокрема, кур’єрським службам і організаціям зв’язку, з метою інформаційної взаємодії та виконання замовлень Користувача.
  4. 5. 3. Персональні дані Користувача можуть бути передані уповноваженим органам державної влади тільки на підставах та в порядку, встановленим законодавством України.
  5. 5. 4. При втраті або розголошення персональних даних Адміністрація сайту інформує Користувача про втрату або розголошення персональних даних.
  6. 5. 5. Адміністрація сайту вживає необхідних організаційних і технічних заходів для захисту персональної інформації Користувача від неправомірного або випадкового доступу, знищення, перекручення, блокування, копіювання, поширення, а також від інших неправомірних дій третіх осіб.
  7. 5. 6. Адміністрація сайту спільно з Користувачем вживає всіх необхідних заходів щодо запобігання збиткам або іншим негативним наслідкам, викликаним втратою або розголошенням персональних даних Користувача.
  1. 6. ЗОБОВ’ЯЗАННЯ СТОРІН
  2. 6. 1. Користувач зобов’язаний:
  3. 6. 1. 1. Надати інформацію про персональні дані, необхідну для користування Сайтом інтернет-магазину.
  4. 6. 1. 2. Оновити, доповнити надану інформацію про персональні дані в разі зміни інформації.
  5. 6. 1. 3. Користувач погоджує використання інформації адміністрацією сайту для виконання замовлень користувача або шляхом, визначеним адміністрацією сайту, в тому числі – надання такої інформації третім особам на виконання зобов’язань адміністрації сайту.
  6. 6. 2. Адміністрація сайту зобов’язана:
  7. 6. 2. 1. Використовувати отриману інформацію виключно для цілей, зазначених у цій Політиці конфіденційності.
  8. 6. 2. 2. Забезпечити зберігання конфіденційної інформації в таємниці, не розголошувати без попередньої письмової згоди Користувача, а також не здійснювати продаж, обмін, опублікування, або розголошення іншими можливими способами переданих персональних даних Користувача, за винятком випадків, передбачених цією Політикою Конфіденційності.
  9. 6. 2. 3. Вживати заходів обережності для захисту конфіденційності персональних даних Користувача згідно з порядком, який зазвичай використовується для захисту такого роду інформації в існуючому діловому обороті.
  10. 6. 2. 4. Здійснити блокування персональних даних, що відносяться до відповідного Користувачеві, з моменту звернення або запиту Користувача або його законного представника або уповноваженого органу з захисту прав суб’єктів персональних даних на період перевірки, в разі виявлення недостовірних персональних даних або неправомірних дій.
  1. 7. ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ СТОРІН
  2. 7. 1. Адміністрація сайту, яка не виконала свої зобов’язання, несе відповідальність за збитки, понесені Користувачем у зв’язку з неправомірним використанням персональних даних, відповідно до законодавства України, за винятком випадків, передбачених цією Політикою Конфіденційності.
  3. 7. 2. У разі втрати або розголошення Конфіденційної інформації Адміністрація сайту не несе відповідальність, якщо дана конфіденційна інформація:
  4. 7. 2. 1. Стала або була публічним надбанням.
  5. 7. 2. 2. Була отримана від третьої сторони до моменту її отримання Адміністрацією сайту.
  6. 7. 2. 3. Була розголошена за згодою Користувача.
  1. 8. ВИРІШЕННЯ СПОРІВ
  2. 8. 1. До звернення в суд з позовом у спорах, що виникають із відносин між Користувачем сайту Інтернет-магазину і Адміністрацією сайту, обов’язковим є пред’явлення претензії (письмового пропозиції про добровільне врегулювання спору) на юридичну адресу ТОВ «АТ Маркет» від користувача або на адресу, зазначену користувачем або встановлену адміністрацією сайту від адміністрації сайту.
  3. 8. 2. Отримувач претензії протягом 30 календарних днів з дня отримання претензії письмово повідомляє заявника претензії про результати розгляду претензії.
  4. 9. 3. При недосягненні угоди суперечка буде переданий на розгляд до судового органу відповідно до чинного законодавства України.
  5. 9. 4. До цій Політиці конфіденційності та відносин між Користувачем і Адміністрацією сайту застосовується чинне законодавство України.
  1. 9. ДОДАТКОВІ УМОВИ
  2. 9. 1. Адміністрація сайту має право вносити зміни в цю Політику конфіденційності без згоди Користувача.
  3. 9. 2. Нова Політика конфіденційності вступає в силу з моменту її розміщення на Сайті інтернет-магазину, якщо інше не передбачено новою редакцією Політики конфіденційності.
  4. 9. 3. Всі пропозиції або питання по цій Політиці конфіденційності слід повідомляти на офіційну адресу ТОВ «АТ Маркет».
  5. 9. 4. Діюча Політика конфіденційності розміщена на сторінці сайту адміністрації сайту.

  1. 10. Загальні поняття та сфера застосування.
  2. Визначення термінів:
  3. 10. 1. база персональних даних — іменована сукупність упорядкованих персональних даних в електронній формі та/або у формі картотек персональних даних;
  4. 10. 2. відповідальна особа — визначена особа, яка організовує роботу, пов’язану із захистом персональних даних при їх обробці, відповідно до закону;
  5. 10. 3. володілець бази персональних даних — фізична або юридична особа, якій законом або за згодою суб’єкта персональних даних надано право на обробку цих даних, яка затверджує мету обробки персональних даних у цій базі даних, встановлює склад цих даних та процедури їх обробки, якщо інше не визначено законом;
  6. 10. 4. Державний реєстр баз персональних даних — єдина державна інформаційна система збору, накопичення та обробки відомостей про зареєстровані бази персональних даних;
  7. 10. 5. загальнодоступні джерела персональних даних — довідники, адресні книги, реєстри, списки, каталоги, інші систематизовані збірники відкритої інформації, які містять персональні дані, розміщені та опубліковані з відома суб’єкта персональних даних. Не вважаються загальнодоступними джерелами персональних даних соціальні мережі та інтернет-ресурси, в яких суб’єкт персональних даних залишають свої персональні дані (окрім випадків, коли суб’єктом персональних даних прямо зазначено, що персональні дані розміщені з метою їх вільного поширення та використання);
  8. 10. 6. згода суб’єкта персональних даних — будь-яке документоване, добровільне волевиявлення фізичної особи щодо надання дозволу на обробку її персональних даних відповідно до сформульованої мети їх обробки;
  9. 10. 7. знеособлення персональних даних — вилучення відомостей, які дають змогу ідентифікувати особу;
  10. 10. 8. обробка персональних даних — будь-яка дія або сукупність дій, здійснених повністю або частково в інформаційній (автоматизованій) системі та/або в картотеках персональних даних, які пов’язані зі збиранням, реєстрацією, накопиченням, зберіганням, адаптуванням, зміною, поновленням, використанням і поширенням (розповсюдженням, реалізацією, передачею), знеособленням, знищенням відомостей про фізичну особу;
  11. 10. 9. персональні дані — відомості чи сукупність відомостей про фізичну особу, яка ідентифікована або може бути конкретно ідентифікована;
  12. 10. 10. розпорядник бази персональних даних — фізична чи юридична особа, якій володільцем бази персональних даних або законом надано право обробляти ці дані. Не є розпорядником бази персональних даних особа, якій володільцем та/або розпорядником бази персональних даних доручено здійснювати роботи технічного характеру з базою персональних даних без доступу до змісту персональних даних;
  13. 10. 11. суб’єкт персональних даних — фізична особа, стосовно якої відповідно до закону здійснюється обробка її персональних даних;
  14. 10. 12. третя особа — будь-яка особа, за винятком суб’єкта персональних даних, володільця чи розпорядника бази персональних даних та уповноваженого державного органу з питань захисту персональних даних, якій володільцем чи розпорядником бази персональних даних здійснюється передача персональних даних відповідно до закону;
  15. 10. 13. особливі категорії даних — персональні дані про расове або етнічне походження, політичні, релігійні або світоглядні переконання, членство в політичних партіях та професійних спілках, а також даних, що стосуються здоров’я чи статевого життя.
  16. Дане Положення обов’язкове для застосування відповідальною особою та співробітниками продавця, які безпосередньо здійснюють обробку та/або мають доступ до персональних даних у зв’язку з виконанням своїх службових обов’язків.
  1. 11. Перелік баз персональних даних.
  2. Продавець є власником наступних баз персональних даних:
  3. 11. 1. база персональних даних «покупці».
  1. 12. Для забезпечення захисту персональних даних Користувачів, ця Політика конфіденційності розроблена з урахуванням положень законодавства України, Закону України «Про захист персональних даних», Закону України «Про електронну комерцію», Закону України «Про інформацію» та інших нормативно-правових актів.
  2. 13. Адміністрація інтернет-магазину обробляє персональні дані лише у разі наявності його згоди, наданої під час реєстрації на Сайті інтернет-магазину та створення Користувачем облікового запису. Під час створення облікового запису Користувач погоджується з Політикою конфіденційності та надає згоду на обробку персональних даних. Згода на обробку персональних даних може відбиратися шляхом проставлення відповідної відмітки-погодження.
  3. 14. Згода на обробку персональних даних є повністю добровільною. Відсутність згоди на обробку персональних даних не надає можливість зареєструватися на Сайті інтернет-магазину, користуватися обліковим записом, оформлювати замовлення, послуги, купувати товари на Сайті інтернет-магазину. Згода Користувача надається під час оформлення цивільно-правових відносин відповідно до чинного законодавства.
  4. 15. Інтернет-магазин не перевіряє достовірність наданої Користувачем персональної інформації і не здійснює контроль за її актуальністю. Інтернет-магазин Іntersport виходить з того, що Користувач надає достовірну інформацію і підтримує цю інформацію в актуальному стані. Всю відповідальність, а також можливі наслідки за надання недостовірної, неточної, неповної, помилкової чи неактуальної інформації несе Користувач.
  5. 16. Забороняється обробка персональних даних про расове або етнічне походження, політичні, релігійні або світоглядні переконання, членство в політичних партіях та професійних спілках, а також даних, що стосуються здоров’я чи статевого життя (особливі категорії даних).
  6. 17. Обробка персональних даних Користувача здійснюється без обмеження терміну, будь-яким законним способом, в тому числі в інформаційних системах персональних даних з використанням засобів автоматизації або без використання таких засобів.
  7. 18. Ця Політика конфіденційності обов’язкова також для застосування відповідальною особою та співробітниками продавця, які безпосередньо здійснюють обробку та/або мають доступ до персональних даних у зв’язку з виконанням своїх посадових обов’язків.
  8. 19. Інтернет-магазин може доручити обробку персональних даних діловим партнерам, якщо це необхідно для здійснення транзакцій, наприклад для підготовки товарів, що замовив Користувач, а також для відправлення товарів або передачі комерційної інформації (останнє стосується тих Користувачів, які погодилися отримувати комерційну інформацію), або для інших цілей, досягнення яких потрібно для належного виконання замовлень Користувачем.
  9. 20. Персональні дані Користувача можуть бути передані уповноваженим органам державної влади України тільки на підставах та в порядку, встановленим чинним законодавством України.
  10. 21. Користувач погоджується з тим, що адміністрація Сайту має право передавати персональні дані третім особам, зокрема, кур’єрським службам, організаціями поштового зв’язку, операторам електрозв’язку, виключно з метою виконання замовлення Користувача, оформленого на Сайті інтернет-магазину, включаючи доставку товару, оплату, отримання, повернення коштів, обмін, повернення товару.
  11. 22. Порядок доступу до персональних даних третіх осіб визначається умовами згоди Користувача (суб’єкта персональних даних) на обробку цих даних, наданої володільцю персональних даних, або відповідно до вимог закону.
  12. 23. Доступ до персональних даних Користувача третій особі не надається, якщо зазначена особа відмовляється взяти на себе зобов’язання щодо забезпечення виконання вимог Закону України «Про захист персональних даних» або неспроможна їх забезпечити.
  1. 24. Електронні комерційні повідомлення – розсилка. Відмова підписки на електронну розсилку
  2. 24. 1. Користувач може підписатися на розсилку від адміністрації Сайту, зазначивши свою адресу електронної пошти або номер телефону й погодившись на обробку персональних даних із метою отримання комерційної та маркетингової інформації електронною поштою або в текстових повідомленнях. Адміністрація Сайту використовує розсилку новин і текстових повідомлень для інформування про останні пропозиції (наприклад, про нові товари, послуги, спеціальні пропозиції, акції, знижки або розпродаж).
  3. 24. 2. Користувач має право контролювати отримання електронних комерційних повідомлень Інтернет-магазину.
  4. 24. 3. За запитом Користувача, надісланими електронними засобами комунікації, Інтернет-магазин повідомляє про наявність потрібних товарів. Таке повідомлення можна надіслати тільки за умови, якщо Користувач погодився отримувати комерційну інформацію (розсилку) про товари інтернет-магазину на вказану адресу чи сервіс обміну інформацією та на обробку своїх персональних даних. Користувач надає свої дані на добровільній основі, але відсутність його згоди на обробку персональних даних позбавляє адміністрацію Сайту інтернет-магазину можливості повідомляти його про наявність товару/послуги.
  5. 24. 4. Файли cookies
  6. 24. 5. Для роботи Сайту інтернет-магазину використовуються файли cookies. Файли cookies – це невеликі файли, які дозволяють пристроям, які застосовується Користувачами для перегляду веб-сторінок (наприклад, комп’ютер, смартфон), зберігати деяку інформацію про його пристрій. Інформація, яка записана в файлах cookies, використовується, наприклад, з рекламною та статистичною метою та для адаптації Сайту інтернет-магазину до індивідуальних потреб Користувача. Він може змінити налаштування файлів cookies у своєму веб-браузері. Якщо налаштування залишаться незмінними, файли cookies зберігатимуться на пристрої. Зміна налаштувань cookies може обмежити функціональність Сайту інтернет-магазину.
  7. 24. 6. Користувач можете управляти та/або видаляти, обмежувати або блокувати cookies файли з Сайту в будь-який час шляхом модифікації конфігурації браузеру.
  8. 24. 7. Якщо Користувач не бажає використовувати cookies файли на Сайті, то Користувач повинен спочатку відключити cookies файли на своєму браузері.
  9. 24. 8. Продовжуючи користування Сайтом, Користувач приймає політику інтернет-магазину з використання cookies файлів.
  1. 25. Мета обробки персональних даних
  2. 25. 1. Метою обробки персональних даних у системі є зберігання та обслуговування даних контрагентів, відповідно до статей 6, 7 Закону України «Про захист персональних даних»: Метою обробки персональних даних є забезпечення реалізації цивільно-правових відносин, надання/ отримання та здійснення розрахунків за придбані товари/послуги відповідно до Податкового кодексу України, Закону України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні».
  3. 25. 2. Порядок обробки персональних даних: отримання згоди, повідомлення про права та дії з персональними даними суб’єкта персональних даних.
  4. 25. 3. Згода суб’єкта персональних даних має бути добровільним волевиявленням фізичної особи щодо надання дозволу на обробку її персональних даних відповідно до сформульованої мети їх обробки. Згода суб’єкта персональних даних може бути надана у наступних формах:
  5. 25. 3. 1. документ на паперовому носії з реквізитами, що дає змогу ідентифікувати цей документ і фізичну особу;
  6. 25. 3. 2. електронний документ, який має містити обов’язкові реквізити, що дають змогу ідентифікувати цей документ та фізичну особу. Добровільне волевиявлення фізичної особи щодо надання дозволу на обробку її персональних даних доцільно засвідчувати електронним підписом суб’єкта персональних даних
  7. 25. 3. 3. відмітка на електронній сторінці документа чи в електронному файлі, що обробляється в інформаційній системі на основі документованих програмно-технічних рішень.
  8. 25. 4. Згода суб’єкта персональних даних надається під час оформлення цивільно-правових відносин відповідно до чинного законодавства, в тому числі з застосуванням.
  9. 25. 5. Повідомлення суб’єкта персональних даних про включення його персональних даних до бази персональних даних, права, визначені Законом України «Про захист персональних даних», мету збору даних та осіб, яким передаються його персональні дані здійснюється під час оформлення цивільно-правових відносин відповідно до чинного законодавства.
  10. 25. 6. Обробка персональних даних про расове або етнічне походження, політичні, релігійні або світоглядні переконання, членство в політичних партіях та професійних спілках, а також даних, що стосуються здоров’я чи статевого життя (особливі категорії даних) забороняється.
  1. 26. Місцезнаходження бази персональних даних.
  2. 26. 1. Вказані у цьому Положенні бази персональних даних знаходяться за адресою продавця.
  1. 27. Умови розкриття інформації про персональні дані третім особам.
  2. 27. 1. Порядок доступу до персональних даних третіх осіб визначається умовами згоди суб’єкта персональних даних, наданої володільцю бази персональних даних на обробку цих даних, або відповідно до вимог закону.
  3. 27. 2. Доступ до персональних даних третій особі не надається, якщо зазначена особа відмовляється взяти на себе зобов’язання щодо забезпечення виконання вимог Закону України «Про захист персональних даних» або неспроможна їх забезпечити.
  4. 27. 3. Суб’єкт відносин, пов’язаних з персональними даними, подає запит щодо доступу (далі — запит) до персональних даних володільцю бази персональних даних. У запиті зазначаються:
  5. 27. 3. 1. прізвище, ім’я та по батькові, місце проживання (місце перебування) і реквізити документа, що посвідчує фізичну особу, яка подає запит (для фізичної особи — заявника);
  6. 27. 3. 2. найменування, місцезнаходження юридичної особи, яка подає запит, посада, прізвище, ім’я та по батькові особи, яка засвідчує запит; підтвердження того, що зміст запиту відповідає повноваженням юридичної особи (для юридичної особи — заявника);
  7. 27. 3. 3. прізвище, ім’я та по батькові, а також інші відомості, що дають змогу ідентифікувати фізичну особу, стосовно якої робиться запит;
  8. 27. 3. 4. відомості про базу персональних даних, стосовно якої подається запит, чи відомості про володільця чи розпорядника цієї бази;
  9. 27. 3. 5. перелік персональних даних, що запитуються;
  10. 27. 3. 6. мета запиту.
  11. 27. 4. Строк вивчення запиту на предмет його задоволення не може перевищувати десяти робочих днів з дня його надходження. Протягом цього строку володілець бази персональних даних доводить до відома особи, яка подає запит, що запит буде задоволене або відповідні персональні дані не підлягають наданню, із зазначенням підстави, визначеної у відповідному нормативно-правовому акті. Запит задовольняється протягом тридцяти календарних днів з дня його надходження, якщо інше не передбачено законом.
  12. 27. 5. Усі працівники володільця бази персональних даних зобов’язані додержуватися вимог конфіденційності щодо персональних даних та інформації щодо рахунків у цінних паперах та обігу цінних паперів.
  13. 27. 6. Відстрочення доступу до персональних даних третіх осіб допускається у разі, якщо необхідні дані не можуть бути надані протягом тридцяти календарних днів з дня надходження запиту. При цьому загальний термін вирішення питань, порушених у запиті, не може перевищувати сорока п’яти календарних днів.
  14. 27. 7. Повідомлення про відстрочення доводиться до відома третьої особи, яка подала запит, у письмовій формі з роз’ясненням порядку оскарження такого рішення. У повідомленні про відстрочення зазначаються:
  15. 27. 7. 1. прізвище, ім’я та по батькові посадової особи;
  16. 27. 7. 2. дата відправлення повідомлення;
  17. 27. 7. 3. причина відстрочення;
  18. 27. 7. 4. строк, протягом якого буде задоволене запит.
  19. 27. 8. Відмова у доступі до персональних даних допускається, якщо доступ до них заборонено згідно із законом.
  20. 27. 9. У повідомленні про відмову зазначаються:
  21. 27. 9. 1. прізвище, ім’я, по батькові посадової особи, яка відмовляє у доступі;
  22. 27. 9. 2. дата відправлення повідомлення;
  23. 27. 9. 3. причина відмови.
  24. 27. 10. Рішення про відстрочення або відмову із доступі до персональних даних може бути оскаржено до уповноваженого державного органу з питань захисту персональних даних, інших органів державної влади та органів місцевого самоврядування, до повноважень яких належить здійснення захисту персональних даних, або до суду.
  25. 27. 11. Захист персональних даних: способи захисту, відповідальна особа, працівники, які безпосередньо здійснюють обробку та/або мають доступ до персональних даних у зв’язку з виконанням своїх службових обов’язків, строк зберігання персональних даних.
  26. 27. 12. Власника бази персональних даних обладнано системними і програмно-технічними засобами та засобами зв’язку, які запобігають втратам, крадіжкам, несанкціонованому знищенню, викривленню, підробленню, копіюванню інформації і відповідають вимогам міжнародних та національних стандартів.
  27. 27. 13. Відповідальна особа організовує роботу, пов’язану із захистом персональних даних при їх обробці, відповідно до закону. Відповідальна особа визначається наказом Володільця бази персональних даних.
  28. 27. 14. Обов’язки відповідальної особи щодо організації роботи, пов’язаної із захистом персональних даних при їх обробці зазначаються у посадовій інструкції.
  29. 27. 15. Відповідальна особа зобов’язана:
  30. 27. 15. 1. знати законодавство України в сфері захисту персональних даних;
  31. 27. 15. 2. розробити процедури доступу до персональних даних співробітників відповідно до їхніх професійних чи службових або трудових обов’язків;
  32. 27. 15. 3. забезпечити виконання співробітниками Володільця бази персональних даних вимог законодавства України в сфері захисту персональних даних та внутрішніх документів, що регулюють діяльність Володільця бази персональних даних щодо обробки і захисту персональних даних у базах персональних даних;
  33. 27. 15. 4. розробити порядок (процедуру) внутрішнього контролю за дотриманням вимог законодавства України в сфері захисту персональних даних та внутрішніх документів, що регулюють діяльність Володільця бази персональних даних щодо обробки і захисту персональних даних у базах персональних даних, який, зокрема, повинен містити норми щодо періодичності здійснення такого контролю;
  34. 27. 15. 5. повідомляти Володільця бази персональних даних про факти порушень співробітниками вимог законодавства України в сфері захисту персональних даних та внутрішніх документів, що регулюють діяльність Володільця бази персональних даних щодо обробки і захисту персональних даних у базах персональних даних у термін не пізніше одного робочого дня з моменту виявлення таких порушень;
  35. 27. 15. 6. забезпечити зберігання документів, що підтверджують надання суб’єктом персональних даних згоди на обробку своїх персональних даних та повідомлення вказаного суб’єкта про його права.
  36. 27. 16. З метою виконання своїх обов’язків відповідальна особа має право:
  37. 27. 16. 1. отримувати необхідні документи, у тому числі накази й інші розпорядчі документи, видані Володільцем бази персональних даних , пов’язані із обробкою персональних даних;
  38. 27. 16. 2. робити копії з отриманих документів, у тому числі копії файлів, будь-яких записів, що зберігаються в локальних обчислювальних мережах і автономних комп’ютерних системах;
  39. 27. 16. 3. брати участь в обговоренні виконуваних ним обов’язків організації роботи, пов’язаної із захистом персональних даних при їх обробці;
  40. 27. 16. 4. вносити на розгляд пропозиції щодо покращення діяльності та вдосконалення методів роботи, подавати зауваження та варіанти усунення виявлених недоліків у процесі обробки персональних даних;
  41. 27. 16. 5. одержувати пояснення з питань здійснення обробки персональних даних;
  42. 27. 16. 6. підписувати та візувати документи в межах своєї компетенції.
  43. 27. 17. Працівники, які безпосередньо здійснюють обробку та/або мають доступ до персональних даних у зв’язку з виконанням своїх службових (трудових) обов’язків зобов’язані дотримуватись вимог законодавства України в сфері захисту персональних даних та внутрішніх документів, щодо обробки і захисту персональних даних у базах персональних даних.
  44. 27. 18. Працівники, що мають доступ до персональних даних, у тому числі, здійснюють їх обробку зобов’язані не допускати розголошення у будь-який спосіб персональних даних, які їм було довірено або які стали відомі у зв’язку з виконанням професійних чи службових або трудових обов’язків. Таке зобов’язання чинне після припинення ними діяльності, пов’язаної з персональними даними, крім випадків, установлених законом.
  45. 27. 19. Особи, що мають доступ до персональних даних, у тому числі, здійснюють їх обробку у разі порушення ними вимог Закону України «Про захист персональних даних» несуть відповідальність згідно законодавства України.
  46. 27. 20. Персональні дані не повинні зберігатися довше, ніж це необхідно для мети, для якої такі дані зберігаються, але у будь-якому разі не довше строку зберігання даних, визначеного згодою суб’єкта персональних даних на обробку цих даних.
  1. 28. Права суб’єкта персональних даних.
  2. 28. 1. Суб’єкт персональних даних має право:
  3. 28. 2. знати про місцезнаходження бази персональних даних, яка містить його персональні дані, її призначення та найменування, місцезнаходження та / або місце проживання (перебування) володільця чи розпорядника цієї бази або дати відповідне доручення щодо отримання цієї інформації уповноваженим ним особам, крім випадків, встановлених законом;
  4. 28. 3. отримувати інформацію про умови надання доступу до персональних даних, зокрема інформацію про третіх осіб, яким передаються його персональні дані, що містяться у відповідній базі персональних даних;
  5. 28. 4. на доступ до своїх персональних даних, що містяться у відповідній базі персональних даних;
  6. 28. 5. отримувати не пізніш як за тридцять календарних днів з дня надходження запиту, крім випадків, передбачених законом, відповідь про те, чи зберігаються його персональні дані у відповідній базі персональних даних, а також отримувати зміст його персональних даних, які зберігаються;
  7. 28. 6. пред’являти вмотивовану вимогу із запереченням проти обробки своїх персональних даних органами державної влади, органами місцевого самоврядування при здійсненні їхніх повноважень, передбачених законом;
  8. 28. 7. пред’являти вмотивовану вимогу щодо зміни або знищення своїх персональних даних будь-яким володільцем та розпорядником цієї бази, якщо ці дані обробляються незаконно чи є недостовірними;
  9. 28. 8. на захист своїх персональних даних від незаконної обробки та випадкової втрати, знищення, пошкодження у зв’язку з умисним приховуванням, ненаданням чи несвоєчасним їх наданням, а також на захист від надання відомостей, що є недостовірними чи ганьблять честь, гідність та ділову репутацію фізичної особи;
  10. 28. 9. звертатися з питань захисту своїх прав щодо персональних даних до органів державної влади, органів місцевого самоврядування, до повноважень яких належить здійснення захисту персональних даних;
  11. 28. 10. застосовувати засоби правового захисту в разі порушення законодавства про захист персональних даних.
  1. 29. Порядок роботи з запитами суб’єкта персональних даних.
  2. 29. 1. Суб’єкт персональних даних має право на одержання будь-яких відомостей про себе у будь-якого суб’єкта відносин, пов’язаних з персональними даними, без зазначення мети запиту, крім випадків, установлених законом.
  3. 29. 2. Доступ суб’єкта персональних даних до даних про себе здійснюється безоплатно.
  4. 29. 3. Суб’єкт персональних даних подає запит щодо доступу (далі — запит) до персональних даних володільцю бази персональних даних. У запиті зазначаються:
  5. 29. 3. 1. прізвище, ім’я та по батькові, місце проживання (місце перебування) і реквізити документа, що посвідчує особу суб’єкта персональних даних;
  6. 29. 3. 2. інші відомості, що дають змогу ідентифікувати особу суб’єкта персональних даних;
  7. 29. 3. 3. відомості про базу персональних даних, стосовно якої подається запит, чи відомості про володільця чи розпорядника цієї бази;
  8. 29. 3. 4. перелік персональних даних, що запитуються.
  9. 29. 4. Строк вивчення запиту на предмет його задоволення не може перевищувати десяти робочих днів з дня його надходження.
  10. 29. 5. Протягом цього строку володілець бази персональних даних доводить до відома суб’єкта персональних даних, що запит буде задоволене або відповідні персональні дані не підлягають наданню, із зазначенням підстави, визначеної у відповідному нормативно-правовому акті.
  11. 29. 6. Запит задовольняється протягом тридцяти календарних днів з дня його надходження, якщо інше не передбачено законом.
  1. 30. Інтернет-магазин має право вносити зміни до цього положення в односторонньому порядку.
  2. 31. Положення та/або зміни до нього вступає в силу з моменту розміщення на Сайті, якщо інше не передбачено новою редакцією.
  3. 32. Всі пропозиції, зауваження та питання надсилаються на адресу ТОВ «АТ Маркет» або шляхом відправки електронного листа на електронну адресу.
  4. 33. Державна реєстрація бази персональних даних.
  5. 33. 1. Державна реєстрація баз персональних даних здійснюється відповідно до статті 9 Закону України «Про захист персональних даних».
  6. 34. Зворотній зв’язок. Питання та пропозиції
  7. 34. 1. Всі пропозиції або питання з приводу цієї Політики слід повідомляти в службу підтримки інтернет-магазину за електронною адресою info@voda.ua, підписане ЕЦП, або в письмовому вигляді на юридичну адресу ТОВ «АТ Маркет».
  8. 34.2. Всі об’єкти, зображення, текст, анімація, аудіотвори, вміщені на сайті, є об’єктом авторського права, права інтелектуальної власності ТОВ «АТ Маркет» або ТОВ «АТ Маркет» має право на використання таких об’єктів. Цим ТОВ «АТ Маркет» та треті особи – власники, автори об’єктів авторського права, права інтелектуальної власності забороняють третім особам використовувати такі об’єкти з комерційною метою, з метою отримання виручки, вигоди доходу. Виключною умовою на використання таких об’єктів є ліцензійний договір або дозвіл на використання таких об’єктів від їх власників.

ТОВ «АТ Маркет» та треті особи – власники, автори об’єктів авторського права, права інтелектуальної власності (разом із ліцензіарами) залишаються виключними власникам усіх прав інтелектуальної власності, не надають жодних авторських прав, прав на патенти, комерційні таємниці, торговельні марки чи будь-яких інших прав щодо елементів на сайті чи продукції, товарах, які купуються на сайті.

Інші вимоги, визначення та умови визначаються обов’язковими для застосування нормативними, нормативно-правовими актами, законами України.

Контакти

З приводу будь-яких питань, які стосуються Персональних даних, Користувачі можуть направити запит чи скаргу представнику ТОВ АТ МАРКЕТ з питань захисту даних на електронну адресу info@voda.ua

Швидке замовлення

заповніть форму і ми зв'яжемося з вами



    Кошик
    Ваш кошик пустий!
    Каталог

    У нас тут cookies....

    На сайті використовуються файли cookie. Продовжуючи використання сайту, ви погоджуєтесь із цим. Подробиці про обробку ваших даних - у   політиці конфіденційності.

    OK

    Вибір адреси виставлення рахунку

    ×